کشمکش بین افراد موافق قفل هوشمند با افراد مخالف آن ادامه دارد و هر یک تلاش میکنند تا حرف خود را به کرسی بنشانند. ما در این مقاله قصد داریم بدون غرض ورزی در مورد مزایا و معایب قفل هوشمند و قفل کلیدی صحبت کنیم تا به یک جمع بندی درستی برسیم. پس تا انتها ما را همراهی نمایید.

قفل هوشمند یا عادی

قفل کلیدی

ابتدای مقاله را با قفل کلیدی که با آن آشنایی بیشتری داریم، آغاز میکنیم. قفل های کلیدی همانطور که میدانیم به کمک کلید باز میشوند و مکانیزم ساده ای دارند. این قفل ها همچنان محبوب ترین انواع قفل در میان مردم است و تقریبا 90 درصد کشور شاید هم بیشتر از این قفل استفاده میکنند.

مزایا و معایب قفل کلیدی

مزایای قفل کلیدی

مهمترین مزیت قفل های کلیدی، قیمت بسیار ارزان آن نسبت به قفل های هوشمند یا دیجیتال است. تعمیر و نصب این قفل بسیار آسان بوده و دسترسی به تعمیرکار آن نیز کار دشواری نخواهد بود.

در مورد معایب این قفل میتوان به امنیت پایین قفل های کلیدی اشاره نمود. بسیاری از افراد اینگونه قفل ها را حتی با کارت مترو یا کارت عابر بانک باز نموده اند که این موضوع نشان از امنیت پایین این قفل ها است. مشکل دیگر را میتوان در عدم کنترل از راه دور قفل کلیدی دانست. بارها اتفاق افتاده است که یکی از اعضای خانواده کلید خود را جا گذاشته یا گم کرده است و در این مواقع برای رفتن به خانه ساعتها معطل شده است. قفل های کلیدی تنها یک روش برای بازگشایی در دسترس افراد قرار میدهند و در صورت عدم وجود آن روش، نمیتوان قفل را باز نمود.

قفل هوشمند

در بخش قبل به طور خلاصه به قفل های کلیدی پرداخته شد و حالا نوبت آشنایی با قفل های هوشمند یا دیجیتال است. معمولا به قفل هایی که روش های بازگشایی آنها روشی به غیر از کلید است، قفل های هوشمند یا دیجیتال گفته میشود. حال میخواهد این قفل های کارتی مورد استفاده در هتل ها باشد یا قفل هایی که با پین کد باز میشوند. البته نوع پیشرفته تر قفل های هوشمند، آنهایی هستند که با استفاده از مشخصه های بیومتریک انسان ها کار میکنند و روش هایی مانند اثر انگشت، تشخیص چهره، اسکن چشم و اسکن خطوط کف دست، عامل اصلی بازگشایی قفل هستند.

مزایا و معایب قفل هوشمند

مزایای قفل هوشمند

اولین ویژگی قفل هوشمند که چشم همه کاربران را میگیرد، امنیت این قفل است. مسلما همه ما علاقه داریم قفل درب خانه مان به مانند تلفن همراهمان با استفاده از روش های بسیار امن مانند اثر انگشت و تشخیص چهره باز شوند. در قفل هایی مانند قفل های کارتی یا رمزی نیز امنیت به مراتب بالاتر از قفل های کلیدی است. کارت قفل های کارتی به مانند کلید قفل های کلیدی قابل کپی کردن نیست و در صورت گم شدن، بدون نیاز به تعویض قفل، میتوان دسترسی آن کارت را از بین برد. در قفل های رمزی نیز، رمز در مغز شما است و هیچکس بدون اجازه شما نمیتواند به رمز قفلتان دسترسی داشته باشد. در مورد امنیت قفل هوشمند این نکته را نیز مدنظر قرار بدهید که به هیچ عنوان هک نمیشوند.

ویژگی دیگری که میتوان در مورد آن حرف زد، کاربری آسان قفل های هوشمند است. قفل های هوشمند به راحتی و در کسری از ثانیه باز میشوند و حتی در برخی از روش های بازگشایی مانند تشخیص چهره، حتی نیاز به کار خاصی نیست. نکته مهمی که به عنوان یکی از نقاط ضعف قفل های کلیدی برشمردیم، ویژگی کنترل از راه دور است که با استفاده از قفل های هوشمند میتوان از آن بهره مند شد. بسیاری از قفل های هوشمند قابلیت کنترل و بازگشایی از طریق تلفن همراه را دارند و شما میتوانید از راه دور درب را برای یک نفر باز کنید یا حتی زمان رفت و آمد افراد را کنترل نمایید.

تا به اینجای کار از محاسن قفل های هوشمند گفته ایم اما از معایب آن نیز نمیتوان به سادگی عبور کرد. قفل های هوشمند مسلما با توجه به امکانات مختلفی در اختیار خریدار قرار میدهد، قیمت بالاتری دارد که در این مورد محصولات خارجی هزینه بسیار سنگینی را به خریدار تحمیل میکند. قفل های هوشمند با باتری یا برق کار میکنند و در صورت اتمام باتری یا قطع شدن برق، قفل از کار می افتد. البته برای این مواقع یک کلید مکانیکی تعبیه شده است تا قفل به کمک آن باز گردد.

اگر بخواهیم یک نتیجه گیری منصفانه داشته باشیم، باید بگوییم که قفل هوشمند همانند تلفن های همراه هوشمند که پس از سری قدیمی موبایل ها وارد بازار شدند، امکانات بسیار مناسبی را در اختیار افراد قرار میدهند. شاید با توجه به قیمت بالای این محصول، درحال حاضر همه خانواده ها نمیتوانند به آسانی آن را تهیه نمایند اما در آینده نزدیک همگی ملزم به استفاده از آن خواهیم بود.